Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Održana završna konferencija EU projekta „Ruža“

fotka-zavrsna-konferencija-EU-projekt-Ruza-19_12

U suorganizaciji Obiteljskog centra, Područne službe Istarske i Centra za pružanje usluga u zajednici „Ruža Petrović" dana 19.12.2023. u prostoru Doma hrvatskih branitelja u Puli održana je završna konferencija EU projekta „Ruža" KK.08.1.3.04.0018 čime je obilježen završetak projektnih aktivnosti koje su se odvijale tijekom protekle četiri godine. Obiteljski centar Područna služba Istarska bio je partner na ovom projektu.

Na završnoj konferenciji nazočnima se pozdravnim riječima obratila predstavnica nositelja projekta gđa Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović te predstavnica partnera projekta gđa Milena Poturiček, voditeljica Područne službe Istarske koja je nazočne sudionike posebno pozdravila u ime ravnateljice Obiteljskog centra gđe Ivane Šešo.

Prezentaciju je na današnjoj završnoj konferenciji projekta pripremila i predstavila gđa Jelena Pereša, stručna radnica u Područnoj službi Istarskoj.

EU projekt „Ruža" omogućio je adaptaciju i opremanje uvjetnog poslovnog prostora za Područnu službu Istarsku na novoj lokaciji u Puli, Budicinova 17, čime je dodatno unaprijeđena kvaliteta uvjeta rada djelatnica Područne službe Istarske te omogućeno odvijanje dosadašnjih grupnih aktivnosti za naše korisnike, čiji će se obuhvat sada moći povećati ali i stvoreni uvjeti za osmišljavanje novih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga svih ciljanih skupina korisnika Obiteljskog centra.

Kako bi se olakšala dostupnost usluga populaciji naših korisnika koji su udaljeni ili im je iz drugih razloga otežana mogućnost dolaska u Pulu, pribavljeno je službeno vozilo čime je osigurana mobilnost stručnih radnika u pristupu korisnicima i osigurana mogućnost pružanja usluga na terenu diljem Istarske županije.

Područna služba Istarska je tijekom provedbe Projekta sudjelovala na dvije konferencije te je osmislila i izradila brošuru kojom su predstavljene usluge Obiteljskog centra Područne službe Istarske sadržajem prilagođenim slabovidnim osobama te je time dodatno iskazan senzibilitet i približavanje skupini korisnika osoba s invaliditetom.

Aktivnosti projekta bile su usmjerene na stvaranje infrastrukturnih uvjeta za pružanja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za djecu i mlade sve s ciljem prevencije institucionalizacije i davanje podrške transformaciji Doma za djecu „Ruža Petrović" koji se tijekom trajanja projekta transformirao te promijenio statusni oblik u Centar za pružanje usluga u zajednici „Ruža Petrović".

Projekt u ukupnoj vrijednosti od 13.190.866,93 kn od kojih je 3.213.663,76 kn namijenjeno za Obiteljski centar Područnu službu Istarsku u cijelosti je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

EU projekt „Ruža" trajao je četiri godine, u periodu od 05.04.2019. do 29.12.2023. godine.

0
Dobre i manje dobre strane društvenih mreža iz per...
Sve najbolje za nadolazeće blagdane želi vam Sredi...
Image