Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Međunarodni dan nenasilja

dan-R---skola-10

U prvom tjednu mjeseca listopada, Područna služba Zagrebačke županije je, u suradnji sa srednjim školama Ivan Švear u Ivanić Grad i Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, obilježila Međunarodni dan nenasilja.

Nakon aktivnog sudjelovanja stručnih djelatnica Područne službe Zagrebačke, Marije Markotić, dipl. psihologinja i Gordane Petrović, prof. soc. pedagog, na 1. KOKOSS konferenciji u veljači ove godine, sa iskustvenom radionicom za stručnjake naziva „Kako sve možemo reći „da"? Što znači „ne"? – prevencija nasilja u mladenačkim vezama", iste djelatnice su navedenu radionicu provele u nekoliko razreda gore imenovanih srednjih škola.

Radionica je uključivala samostalan rad sudionika, rasprave u manjim grupama o verbalnom i neverbalnom pristanku, usmeno izlaganje voditeljica radionice o pristanku te razgovor u velikoj grupi o ne toliko dobrovoljnom pristanku.

Očekivan ishod kod sudionika radionice je bio bolje razumijevanje pristanka na odnos te osnaživanje za prekid odnosa koji nisu dobrovoljni. S učenicima su provedene planirane aktivnosti te je završna rasprava pokazala kako postoji potreba za daljnjim radom na temi prevencije nasilja u mladenačkim vezama.

O provedenim aktivnostima informacije se mogu pronaći i na web stranici Srednje škole Ivan Švear, http://ss-isvear-ivanic-grad.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1856&mshow=290#mod_news .

0
RADIONICE ZA RODITELJE „RASTIMO ZAJEDNO“
Održan sastanak
Image