Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar

Završen Program stručne pripreme potencijalnih posvojitelja

 Stručna priprema potencijalnih posvojitelja 2

Područna služba Splitsko-dalmatinska provela je program stručne pripreme potencijalnih posvojitelja u razdoblju od 08. travnja do 10. lipnja 2024. godine.

Osamnaest polaznika redovito i aktivno je sudjelovalo u radionicama te uspješno završilo program. O sudjelovanju su rekli:

Veliki vjetar u leđa i nada za ostvarenje naše najveće želje. Hvala vam za sve!“

Jedno lijepo iskustvo i ogromna saznanja koja smo dobili, kao i odličan rad i suradnju u grupi.“

Ovo me iskustvo oplemenilo te se nadam da ću biti dobar roditelj i pomagati svom djetetu u svakom smislu.“

Hvala od srca na podršci i empatiji, osobito kada su izašle bolne teme. Osjetila sam kao da ste naši anđeli koji nas ohrabruju i vode. Divno je što postojite.“

Bilo mi je predivno. Hvala na svemu!“

Ovo je jedno korisno iskustvo!“

 

EDUKATIVNO – KREATIVNE RADIONICE U ZAJEDNICI

 

Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastavlja suradnju sa školama na području Međimurske županije. Stručne djelatnice Obiteljskog centra provele su s učenicima razredne nastave interaktivne radionice u Osnovnoj školi Podturen, naziva „Empatija“ i „Nenasilno rješavanje sukoba“, dok su u Osnovnoj školi Belica provele interaktivnu radionicu naziva „Ja sam dobar prijatelj“. Ciljevi aktivnosti su jačanje socijalnih i emocionalnih vještina kako bi se lakše nosili sa svakodnevnim izazovima, svojstvenim toj dobi.

Drago nam je da lokalna zajednica prepoznaje ulogu i djelatnost Obiteljskog centra te se veselimo daljnjoj suradnji.

20240611 123136

1718102378915

 20240607 091653

 

Predavanje „Kako očuvati zdravu obitelj" i obilježavanje Međunarodnog dana obitelji Područne službe Krapinsko-zagorske

Predavanje „Kako očuvati zdravu obitelji“ i obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Udruzi slijepih Krapinsko-zagorske županije dana 16. svibnja 2024. godine održala je stručna radnica Obiteljskog centra Područne službe Krapinsko-zagorske Sandra Kos. Predavanje je bilo namijenjeno članovima Udruge. Na radionici su obrađene teme poput očuvanja zdrave obitelji, važnosti pozitivnih obiteljskih odnosa, kompleksnosti i značaja obiteljskih veza, prava i obaveza članova obitelji, važnosti kvalitetnih partnerskih odnosa za zdravlje obitelji te obilježavanja Međunarodnog dana obitelji. Prezentirana je uloga Obiteljskog centra, Područne službe Krapinsko-zagorske uz iskustva u radu. Članovi Udruge su aktivno sudjelovali svojim primjerima, komentarima i iskustvima iz svakodnevnog života te su izrazili zadovoljstvo obrađenom temom.

U slatinskom dječjem vrtiću „Zeko“ održano predavanje „Kako poticati razvoj djece“

U utorak 28. svibnja 2024. u Dječjem vrtiću „Zeko“ u Slatini održano je predavanje u okviru programa „Korak naprijed“. Obiteljski centar, Područna služba Virovitičko- podravska provodi ovu programsku aktivnost u vrtićima Virovitičko-podravske županije s ciljem pružanja potpore roditeljima u ispunjavanju njihovih dužnosti i prava, govoreći o temama vezanima uz roditeljstvo djece predškolske dobi. Predavanje pod nazivom „Kako poticati razvoj djece“ za zainteresirane roditelje, ali i odgojiteljice održala je Tamara Sadlovski, stručna radnica edukacijska rehabilitatorica.

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta

Međunarodni dan djeteta je dan kad je važno osvijestiti ulogu djece i njihovu vrijednost u društvu. Od 1950. godine taj dan obilježava se 1. lipnja. Stručne djelatnice Obiteljskog centra Područne službe Međimurske, povodom tog dana 31. svibnja 2024. godine održale su jednokratnu aktivnost s djecom i roditeljima pod nazivom „Boje naše radosti“. Na radionici u Piškorovcu sudjelovalo je šestero djece i četvero roditelja. Aktivnosti koje smo proveli bile su vezane uz igru roditelja i djece, kako bi se još više povezali i otkrili što ih čini sretnima.

20240603 151509

 

Image