Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika2

Stručne djelatnice Obiteljskog centra Područne službe Grad Zagreb povodom obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11.2023. u prostorijama skloništa za žene i djecu žrtve nasilja udruge Ženska pomoć sada, održale su kreativnu radionicu na temu „Svijet u kakvom želim živjeti", u kojoj su uz voditeljice radionice sudjelovale žene i djeca korisnice skloništa te stručnjaci i volonteri uključeni u rad s njima.

Svaka osoba koja živi u ovom društvu nosi svoj dio odgovornosti u suzbijanju nasilja. Kroz održanu radionicu željela se potaknuti suradnja ustanova i organizacija koje pružaju podršku žrtvama nasilja stavljanjem naglaska na značajnu ulogu koju same žrtve nasilja i stručnjaci koji rade s njima imaju u promicanju društva bez nasilja. Ovom prilikom ukazano je na mogućnosti uključivanja žrtava nasilja sa svrhom pružanja podrške i osnaživanja u okviru usluga savjetovanja Obiteljskog centra.

U provedenoj četverosatnoj kreativnoj radionici kojoj je cilj bio osvještavanje osobne odgovornosti i doprinosa svakog pojedinca svijetu u kakvom želi živjeti, svijetu bez nasilja, uz druženje, uspostavu buduće suradnje i podrške žrtvama nasilja te uz aktivno sudjelovanje svih sudionica nastao je zajednički plakat koji je artikulirao jasne poruke o slici i vrijednostima društva i zajednice u kojoj želimo živjeti, a koje isključuje bilo kakav oblik nasilja. Naglasak je bio na promišljanju načina na koji svaki pojedinac ostavlja svoje tragove u svijetu te kako osim materijalnog otpada mogu nastati zagađenja produciranjem otpada od negativnih i razarajućih misli, riječi i djela. Stoga je odgovornost i odluka na svakom čovjeku i njegovom svjesnom izboru načina kakav svijet kreira svojim postojanjem, a isto tako naglašena je važnost zajedništva i suradnje kojom naše djelovanje dobiva veću snagu. Uz navedene misli, riječju i bojom u zajedništvu je nastao jednoglasan poziv svima koji se žele pridružiti svakodnevnim promišljanjem o vlastitim mogućnostima djelovanja i kreiranja svijeta dostojnog života svakog čovjeka koji u konačnici ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama.

Tamara Hećimović i Valentina Hundrić

0
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Ostvarivanje suradnje Područne službe Vukovarsko-s...
Image